Hívjon, ha kérdése van 70 / 7733 682

12+1 tény a Goji bogyóról


Finom goji bogyó

1. A Goji hagyományosan Kína és Mongólia határán fekvő kínai Ningxia tartományból eredeztethető. Az általunk forgalmazott goji bogyó is innen származik.

2. Az érett Goji bogyó vörös színű, hosszúkás, telt és finom.

3. Ugyan Ázsiából származik, ennek ellenére többféle változata is létezik. Nálunk is megtalálható a ’lícium’ néhány fajtája, de ezeket nem szabad leszüretelni, mert néhányuk erősen mérgező. (Scopolia Carniolica – Nálunk sövénynövény, nem keverendő, hiába hasonló!))

4. A növény bokrai 3-4 méter magasra is megnőhetnek. A bogyók törékenyek, kézzel óvatosan, finom mozdulatokkal szüretelhetők. A Goji berry szedését megkkönnyíti a bokor megrázása. A leszedett bogyókat kiteszik a napra száradni, aminek következtében a mazsolához hasonló szárított gyümölcsöt kapunk.

5. A Goji bogyó számos ázsiai étel alapanyaga, köretként is használják.

6. A Goji bogyó leve nem csupán önmagában, hanem teába keverve is közkedvelt ital.7.A Goji bogyó készítmények hihetetlenül táplálóak. Több C-vitamin van benne, mint a narancsban, több béta-karotin, mint a sárgarépában, és több vas, mint például egy a sztékben.

8. A Goji berry a világon a második legnagyobb mennyiségű C-vitamin-t tartalmazó gyümölcs.

9.A Goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabad gyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit.

10. Gazdag az immunrendszert erősítő poliszaharidokban, továbbá 18 különböző aminosavat is tartalmaz és bőséges kálium-forrás is.

11. A Goji bogyó a barna rizsnél 67-szer több B1-vitamint, a zabkorpánál 100-szor több B3-vitamint, a nyers spenótnál 2-szer több béta-karotint, a narancsnál pedig legalább 3-szor több C-vitamint tartalmaz.

12. A hosszú élet gyümölcsének is nevezik, mivel az első feljegyzések úgy tartják, hogy a Goji-nak köze van a Kína észak-nyugati tartományaiban - Ningxia és környékén - élő emberek meglepően magas életkorához és kitűnő egészségi állapotához. A Goji bogyó sejmegújító hatása azóta bizonyítást nyert.

+1. A tradícionális kínai Goji bogyó-termelő területeken évente fesztiválokat tartanak a gyümölcs előtt tisztelegve. A nagyaszabású - Ningxia tartományban 2 hetes - rendevénysorozat egybeesik a bogyú szüretelésével. A némi spirituális tartalommal megtöltött népünnepélyeken a helyiek a Goji bogyó jótékony hatásai előtt tisztelegnek.Oldal tetejére
Gojibogyo.hu © 2010 - 2022
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók