Hívjon, ha kérdése van 70 / 7733 682

Goji bogyó az Alzheimer-kór esetén


Goji bogyó idősebb korban

Az Alzheimer-kor nem más, mint biológiai értelemben vett „lerobbnás”, amely együtt jár a gondolkodás, a szellemi –és kognitív funkciók leépülésével és az elbutulással. A 20. század elején Alois Alzheimer német ideggyógyász által felfedezett betegség egyre elterjedtebbé vált bólygonkon. A modern orvostudomány képviselői bár alaposan fetérképezték az Alzhemer-kórt - némiképpen enyhíteni is tudják a betegek szenvedéseit, igazi gyógymódot azonban még nem sikerült találniuk.

Mégis hogyan kapcsolódik ide a Goji bogyó? – merülhet fel bennünk a kérdés.

A Goji bogyó tartalmaz betaint, amely vegyület az idegrendszeri rendellenességek ellen képes hatást gyakorolni, mégpedig úgy, hogy javítja a kognitív (megismerési) képességeket. A betain óvja memóriánkat, fiatalon tartja elménket, így akár az Alzheimer-kór és az azzla együtt járó szellemi hanyatlás ellen is védelmet nyújthat. Legalábbis a legújabb tudományos vizsgálatok szerint.

Egy, a Hongkongi Egyetemen végzett tanulmány szerint a Goji megzavarja a fehérjék neurotoxikus képességeit az agyban, melyek összefüggnek az Alzheimer-kórral. Az ’Advanced Natural Medicine’ így ír erről:

“...az előzetes kutatások során felfedezték, hogy a Goji véd bizonyos vegyületek kialakulása ellen, melyek jellemzően megtalálhatók az Alzheimer-kóros betegek agyában. Az Alzheimer-kór laboratóriumi modelljét használva a kutatók megállapították, hogy a Goji védi az agysejteket a béta-amiloid peptidek káros hatásával szemben, melyek az Alzheimer-kóros betegek agyának patológiai változásaihoz kapcsolódnak. Ez a felfedezést azt sejteti, hogy a Goji berry megelőzheti ezt a memória romboló betegséget.

Mivel a Goji hatékony antioxidáns gyümölcs, megelőzi a káros oxidáció kialakulást a szervezetben.

Mivel az oxidáció és az általa bekövetkező sejtelhalás az agyműködést is veszélyezteti, melynek következtében a kor előrehaladtával nagyobb lesz a valószínűsége az Alzheimer-betegségek kialakulsának.

Egyes kutatók szerint a Goji bogyó kivonata a jövőben kulcsszerephet kaphat az Alzheimer-kór kezelésében.


Oldal tetejére

Gojibogyo.hu © 2010 - 2022
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók