Hívjon, ha kérdése van 70 / 7733 682

Gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják?


Goji gyerekeknek

A Goji berry-t gyermekek is nyugodtan fogyaszthatják, kivétel hogyha allergiásak a bogyókra.

A „szupergyümölcs” gazdag tápanyagtartalma miatt számos jótékony hatást fejthet ki egy gyermek szervezetére is. A bogyó fogyasztásának rendszere nincs előírva, ám a legjobb hatás elérése érdekében célszerű reggeli mellé fogyasztani – „amolyan rágcsálnivalóként”. Körülbelül 28g goji bogyóval már 100 kalória bevitelét érhetjük el - zsírok és koleszterin nélkül.

Egy gyermek szervezete még nem rendelkezik kifejlett immunrendszerrel, így sokkal nagyobb a fertőzések és megbetegedések esélye. A goji antioxidánsai révén erősíti az immunrendszert, és csökkentheti a fertőzéses megbetegedések számát. A goji javítja a látást, nem csak időskorban.

Vitamin és ásványi anyag tartalma szerepet játszik a gyermekek fizikai és szellemi fejlődésében is. A Goji bogyó elősegítheti a gyermek izmomfejlődését és izmainak megerősítését. Továbbá erősíti a csontokat és javítja keringést. Ezen tényezői miatt pedig hozzájárul a gyermekkori sportteljesítmény javulásához is, hiszen gyermekek fittebnek és erősebbnek érezhetik magukat.

A Gojiban egyedülálló módon megtalálható 8 esszenciális aminósav elősegítheti a fogyást az elhízott gyerekeknél. Továbbá a Goji karotinoidjai és polifenoljai védik a gyermekeket az olyan degeneratív (elfajuló) betegségektől, mint a daganatos és a szív –és érrendszeri megbetegedések.

A gyermekek körében figyelemfelkeltő vörös színe és édes íze miatt is népszerű a Goji.

FONTOS! A Goji bogyó bármilyen gazdag tápanyagforrás, képes hátrányos kölcsönhatásba lépni egyes gyógyszerekkel. Példaként: Hogyha a gyermek véralvadásgátló / vérhigító gyógyszert szed, és azzal párhuzamosan elkezdi szedni a Gojit is, akkor nem hogy elősegíti vele a vér alvadását, hanem a megnő a vérzés kockázata.

Másik gyakori eset, amikor a gyermek gyógyszereket szed, a cukorbetegség enyhítésére. – Ilyenkor a Goji negatívan befolyásolja a gyógyszerek hatását, és a kúrát újra az elejéről kell kezdeni.

A Goji bogyó szedésének megkezdése előtt súlyos betegségeknél mindenképpen konzultáljon a gyermekorvossal.


Oldal tetejére

Gojibogyo.hu © 2010 - 2022
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók