Hívjon, ha kérdése van 70 / 7733 682

A Goji bogyó főbb hatásai


Immunerősítő

Az immunerősítő goji

Immunrendszerünk szervezetünk védőbástyája a különböző betegségek ellen. A Goji bogyó bőségesen tartalmaz olyan összetevőket amelyek fokozzák az immunrendszer működését, erősebbé és ellenállóbbá teszik így szervezetünket a kártékony kórokozók elleni harcban.

A Goji bőséges forrása a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen fehérjéknek, vitaminoknak, poliszaharidoknak, ásványi anyagoknak és omega-zsírsavaknak.
További részleteket itt olvashat!

Antioxidáns

A Goji több antioxidánst tartalmaz, mint bármely más élelmiszer. A különösképpen karotinoidokban gazdag bogyó antioxidánsai semlegesítik és lerombolják a szervezetben kártékonyan tevékenykedő szabadgyököket. A szabadgyökökről tudni kell, hogy nagyon reaktívak és elsősorban DNS mutációt okoznak, mindezek álltal olyan komoly betegségek okozóivá válhatnak, mint a sejtkárosodás vagy éppen a rák. A Goji ezenkívül tartalmaz gombaölő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is.

A szem egészségéért felel

Szemerősítés goji berryvel

Már az ősi Kínában felismerték a Goji látásjavító hatását. A modern orvostudományban is elismerik a „szupergyümölcs” látásra gyakorolt pozitív hatásait. Mindez a Goji jelentős A-vitamin tartalmának tudható be.

A rossz fényviszonyok mellett segíti a jobb látást, csökkenti a vakfoltokat. A zeaxantin nevű antioxidánsával a goji képes lehet csökkenteni az idősköri látásromlást. A zeaxantin főbb hatása mégis az, hogy védi a szem retináját a fertőzések ellen, illetve a kék fény elnyelésével nyújt védelmet. A zeaxantin ráadásul a szemben természetesen előforduló festékanyag amelynek csökkenése egyértelműen kapcsolatba hozható az időskori vaksággal – a Goji így biztosítja a szem zeaxantin-utánpótlását is.

Goji az egészséges bőrért

A Goji tápanyagai a bőr számára is értékesek: egészségessé, széppé és fiatalossá tehetik bőrünket. Szénhidrátjainak köszönhetően, a különböző bőrbetegségek ellen is hatásos lehet. A Goji bogyó kivonata nem hiába szolgálhat bőrápoló, hidratáló és védelmező krémek alapanyagául.

A visszafordítható öregedés

A Goji serkenti az agyalapi mirigy működését, ezáltal fokozza a ’HGH’ növekedési hormon, vagy ismertebb nevén a fiatalság hormonjának termelődését. A ’HGH’ többek közt csökkenti a testzsírt, javítja az alvást és a memóriát, gyorsítja a gyógyulást, helyreállítja a libidót és jelentősen fiatalítja a külsőt.

A Goji antioxidánsai szembeszállnak a létfontosságú szerveinket sem kímélő szabadgyökökkel, ezáltal biztosítva egészségesebb és hosszabb életet.Szív– és érrendszeri problémák megelőzése

Szív védelem gojival

A Goji bogyó hatóanyagai megfelellően képesek kiegyensúlyozni a szervezet koleszterinszintjét; beállítva a ’jó’ és ’rossz’ koleszterin arányait. A Goji berry flavonoidjai segítenek megelőzni az érszűkületet és biztosítják a vérerek megfelelő működését.

Meg kell említenünk még a Goji hatását a szervezet egyik legveszélyesebb szabadgyöke, az ún. szuperoxidok semlegesítésében. A szuperoxid – beszélő név – többek között a koleszterinnel is oxidációba lép. A koleszterin oxidálódva roppant káros a szívre, többek között szívbetegségek kialakulásához vezethet. A szuperoxidot egy speciális enzim, a szuperoxid-dizmutáz (röviden: SOD) semlegesíti. A SOD mértéke az öregedéssel csökken a szervezetben. Itt jön képbe a Goji berry! Több kutatás által is bizonyítható, hogy a Goji bogyó rendszeres fogyasztása képes növelni a SOD szintjén szervezetünkben, védelmi szerepet játszva így a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések ellen.

Magas vérnyomás ellen

Mivel a magas vérnyomás egyre inkább „népbetegségnek” számít manapság a világ számos országában, így a Goji bogyó vérnyomsára gyakorolt jótékony hatása nagy kincsnek számít. Egy 1998-as kutatás kimutatta, hogy a vérnyomás emelkedését hatékonyan meg lehet előzni a gojiban lévő molekulákkal, a poliszacharidokkal. A Goji ciperon tartalmáról bizonyítható, hogy segít normalizálni a vérnyomást, úgymond „beállítani azt”.

Jobb közérzetet biztosít

A Goji segíti a szervezetnek a stressz kezelésében, kellő energiát biztosítva ahhoz, hogy bármilyen nehézséggel megbirkózzunk.

A ’Sleep’ című lap tanulmánya szerint a melantonin segíti a jobb alvást. A Goji bogyó tartalmaz melantonint, így segítheti a „szervezet belső órájának” megfelelő működését.

Csont– és izom erősítő, regeneráló

Magas Kálcium és Magnézium tartalma miatt a Goji berry szerepet játszik a csontok és izmok erősítésében, karbantartásában is. Izomtömegnövelő. A ’HGH’ – emberi növekedési hormon – termelésének fokozásával pedig elősegíti a kálcium beépülését a csontokba és fogakba.

Ázsia egyik elsőszámú adaptogénjeként, a Goji növeli a terhelési -és állóképességet és a kitartást. Segít megszüntetni a fáradtságot, különösen a betegségből való felépülés alatt.

A Goji és az egészséges máj

Májvédő hatású. Tartalmaz egy újfajta cerebrozidot és betaint, amely anyagok védelmet nyújtanak a máj és annak sejtjei számára. A bogyókban sok fitokemikália és tápanyag található, melyek a védelem mellett a máj méregtelenítő hatásaihoz is hozzájárulnak.

A Goji egyike azon ritka növényfajoknak, amelyben megtalálható a rákellenes-harcban is hatásosan használható ásványi anyaga a germánium. A Goji berry antioxidánsai és egyedülálló poliszachardijai képesek lehetnek megállítani azon genetikai mutációkat, amelyek például a rákot is előidézhetik. Néhány tudós ebből kiindulva azt vallja, hogy a goji a májrák megelőzésében is segíthet, mivel májvédő –és rákellenes hatásai kombináltan, nagyobb védelmet biztosíthatnak a „halálos kór” ellen.

Cukorbetegség ellen

A „Farkasbogyó” antioxidánsa jóvoltából különösképpen a felnőttkori cukorbetegség is visszaszorítható, mégpedig úgy, hogy a Goji képes hatóanyagai révén a cukorszint kiegyenlítésére, hasonlóan, ahogy azt a koleszterin esetében – egyensúlyt teremt a szervezetben.

Már a modern orvoslásban is úgy tartják, hogy a Goji berry hatásos az ún. diabéteszes retinopátiás terápi során. A diabéteszes retinopátia egy szembetegség, amely a cukorbetegség következményeként alakul ki felnőttkorban; legfőbb stádiumában látásvesztéshez is vezethet. A terápia során a Goji már többször taglalt szuper-hatóanyagai révén a szervezet számára nyújthat segítő kezet a betegség visszaszorításábanFogyókúrához

Elősegíti a fogyást, a túlsúly leadásával. A Goji bogyó napjainkban egyre többször használt étrend-kiegészítőnként, fogyasztó készítmények alapjául. A vér –és koleszterinszint egyensúlyban tartása mellett, a Goji bogyó magags vitamin –és ásványi anyag tartalma jó hatással van az anyagcserére és csökkenti az étvágyat is.

Több tanulmány szerint is a Gojiban lévő poliszacharidok csökkentik a testsúlyt azáltal, hogy az élelmiszereket zsír helyett energiává alakítják.

Gyógymód a rák ellen?

A Goji ellaginsavat is tartalmaz, mely segíthet megelőzni a DNS mutációját és a rák kialakulását. A DNS, mint a szervezet legfontosabbb kémiai anyaga hogyha megsérül vagy károsodik, akkor sokkal nagyobb eséllyel alakul ki rákos megbetegedés is a szervezetben.

Továbbá, a Gojiban lévő betain és különböző vezér molekulák illetve a poliszacharidok helyreállíthatják és kijavíthatják a megsérült DNS-t.

A rákkutatás egyik fontos pillérét képezte az a megállapítás is , mely szerint a Gojiban lévő poliszacharidok fokozzák az interleukin-2 (IL-2) termelsét. Az IL-2 egy fontos sejtfehérje, mely a szervezetben erős daganatellenes válaszokat indukál számos ráktípus ellen. A Kínában zajló kutatásokkal rámutattak, hogy az IL-2 erős immunerősítő tulajdonságának hála a goji bogyó szedésében megvan a lehetőség arra, hogy elpusztítsuk a daganatos sejteket.

Egyes kutatók szerint a Goji véd a kemoterápia és a sugárkezelés néhány káros mellékhatásától is. Mára több mint 50 klinikai kutatással támasztható alá, hogy a Goji igen is hatékony segítség lehet a jövőben a rák elleni küzdelemben.

Javítja az emésztést

A Gojit régóta használják az emésztés gyengeségének kezelésére – ezt a problémát a gyomorsejtek aktivitásának csökkenése okozza. Mivel a Goji berry könnyen emészthető, a bogyó támogatja az immunitást azáltal, hogy elősegítik a hasznos baktériumok, a probiotikumok termelődését és növekedését az emésztőrendszerben.

+ A Termékenység és a libidó növelése

A Goji bogyót az ázsiai orvosok már régóta használják a terméketlenség kezelésére férfiaknál és nőknél egyaránt. Úgy tartják, nőknél hatékonyan képes helyreállítani a szaporodás képességét, míg a férfiaknál a Goji poliszacharidjai révén képes meghosszabbítani a spermiumok élettartamát.

A tradícionális kínai orvoslásban a Goji berry-t ’elsőszámú nemi vágy-élénkitőként’írták le. Azóta már sikerült bizonyítani, hogy nem alaptalanul. Kiderült ugyanis, hogy a Goji képes a tesztoszteron-szint növelésre. A tesztoszteron egy hormon, mely mindkét nemnél fokozza a nemi vágyat, vagyis a libidót. A kor előrehaldtával a tesztoszteron csökken a szervezetben, azonban a Goji bogyó segíthet fenntartani a libidót idősebb korban is.


Oldal tetejére
<div id="gojibogyo-jobb"> <div id="gojibogyo-jobbtermekkep"> <a href="http://www.gojibogyo.hu/goji-vasarlas/"> <img src="../img/goji-bogyo-jobb-1.jpg" /> </a> </div> <div id="gojibogyo-jobbnav"> <h4>Kérdések és válaszok a gojiról</h4> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/hatasai"><img src="../kepek/jobbnav_hatasai.png" />A goji bogyó hatásai<span>Tudja meg, hogy milyen problémák esetén segít a goji.</span></a> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/osszetetel"><img src="../kepek/jobbnav_osszetetel.png" />A goji összetétele<span>Tudja meg, melyek a goji berry fontos hatóanyagai.</span></a> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/megelozes"><img src="../kepek/jobbnav_betegsegek.png" />Betegség megelőzés Goji-val<span>A goji berry megerősíti immunrendszerünk véderejét.</span></a> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/12-1-teny-gojirol"><img src="../kepek/jobbnav_121.png" />12+1 tény a Goji bogyoról<span>Hasznos tudnivalók a Gojirol.</span></a> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/sportolas"><img src="../kepek/jobbnav_sport.png" />Sportolóknak, Sportoláshoz<span>Tudja meg, miként segíthet a Gojia berry a sportpályán.</span></a> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/gyerekeknek"><img src="../kepek/jobbnav_gyerekek.png" alt="Goji bogyó gyerekeknek" />Goji bogyót a gyerekeknek<span>A goji fiatalkorban is ajánlott - Tudja meg hogy miért!</span></a> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/alzheimer"><img src="../kepek/jobbnav_alzhe.png" />Goji vs Alzheimer kór<span>A szellemi és érzéklési funkciókat élénkítő goij berry.</span></a> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/cegvezetes"><img src="../kepek/jobbnav_cegv.png" alt="Goji cégvezetőknek és menedzsereknek" />Miért fogyasszon a cégvezető Goij bogyót?<span>A "szupergyümölcs" a munkát is megkönynítheti.</span></a> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/gy_k"><img src="../kepek/jobbnav_kerdes.png" alt="Gyakori kérdések a gojiról" />Gyakori kérdések<span>Kinek? Melyiket? Hogyan? Mennyit?</span></a> </div> <div id="gojibogyo-vasarlas1"> <a href="http://www.gojibogyo.hu/goji-vasarlas"><span class="vasarlas-rendeles">GOJI árak + RENDELÉS</span> <div id="h30napos_bg"> <div id="h30napos">30<span> napos</span></div><div id="h30napos2">Pénzvisszafizetési Garancia. Minden 5. után <span>+1</span> ajándék</div> </div></a> </div> <div id="gojibogyo-szallitas"> <a href="http://gojibogyo.hu/szallitasi-adatok"><img src="../kepek/szallitas.png" alt="Goji kiszállítás" /></a> </div> <div id="gojibogyo-jobbnav2"> <h4>Goji berry kúrák, receptek</h4> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/kurak"><img src="../kepek/jobbnav2_kurak2.png" alt="Egészségvédő kúrák goji gyümölcslével" />Egészségvédő KÚRÁK goji bogyóval<span>Tudja meg, hogy milyen problémák esetén segít a goji.</span></a> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/receptek"><img src="../kepek/jobbnav2_recept2.png" />RECEPTEK goji bogyóból<span>Készítsen ízletes ételeket goji bogyóból.</span></a> <a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/koktelok"><img src="../kepek/jobbnav2_koktel2.png" />KOKTÉLOK goji bogyóból<span>Ízletes finom koktélok minden alkalomra gojival.</span></a> <!--a class="jobbnav-linkek" href="http://www.gojibogyo.hu/goji-acai-fogyas"><img src="kepek/jobbnav2_k4.png" />FOGYÁS Gojival + Acaival<span>A fogyókúra támogatása goji és acai italokkal.</span></a--> </div> <div id="gojibogyo-30nap_pv"> <a href="http://www.gojibogyo.hu/penzvisszafizetesi-garanciak"><img src="../kepek/30nap_pv.png" /></a> </div> <div class="fb-like-box" data-href="https://www.facebook.com/gojibogyo" data-width="450" data-height="429" data-colorscheme="light" data-show-faces="true" data-header="true" data-stream="false" data-show-border="true"></div> </div>
Gojibogyo.hu © 2010 - 2018
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók