Hívjon, ha kérdése van 70 / 7733 682

Egészségvédő kúra Gojival

A Goji bogyót az egyik legtáplálóbb gyümölcsnek tartják. Igazi „szuperélelmiszer”, hiszen jóformán az emberi szervezet minden pontjára jótékony hatást gyakorol. A Goji bogyó hatásairól részletesen itt olvashat!


Immunerősítő kúra Goji berryvel

Az egészésgünk legfőbb védőbástyája az immunrendszer, melynek hála szervezetünk magától „riadót fúj” a fertőzések és kórokozók ellen. Minnél erősebb immunrendszerrel rendelkezünk, annál egészségesebbnek vallhatjuk magunkat. Úgy is mondhatnánk, hogy ép testben ép lélek mellett az erős immundrendszerre is szükségünk van.

Az immunrendszer védelméről önmagunknak kell gondoskodnunk kell gondoskodnunk, ezért a kellő mennyiségű tápanyagbevitelről nem feledkezhetünk meg. Hála a Goji bogyó magas tápanyagtartalmának, a megoldás kézenfekvő!

A Goji ital és bogyó formájában egyaránt ajánlott immunerősítő kúrához. A különbséget a Goji gyümölcslé magasabb tápanyagtartalma jelenti, amey így gyorsabb hatást eredményez.

  • A kúrát legalább 1 hónapra érdemes tervezni. Ez idő alatt napi egyszeri 30 ml Goji gyümölcslé elogyasztása elegendő lehet, de a 2x30 ml 80 kg-os testsúly felett már mindenképpen ajánlott. Célszerű a reggeli étkezés időpontjába időzíteni, illetve ha kétszer fogyasztunk belőle, akkor kora délután is.
  • Aki szárított Goji bogyókkal fog bele a kúrába, annak napi 10-30 g Goji berryt javallott elrágcsálnia. Nem feltétlen kell egyszerre elrágcsálni a bogyókat. A hagyományos ázsiai szokások szerint például a Gojit egész nap rágcsálják, hiszen kitűnő csemegének tartják.
  • (Megjegyzés: gyermekek számára a felnőtt adag fele bőven elegendő)

Az immunerősítő Goji kúra az év során megismételhető - Különösen ajánlott az őszi-téli vitamon –és tápanyagbevitelben szegényebb évszakok alatt.

3 fontos tényező, melyekkel nagyobb hatást érhetsz el a Goji gyümölcslével

A Goji gyümölcslé egy roppant tápláló ital. 98%-ban tartalmazza a gyümölcs eredeti tápanyagtartalmát. A Goji ital hatásait maximalizálhatjuk azáltal, hogy meghatározott időpontban fogyasztjuk, kombináljuk más magas tápanyagtartalmú gyümölcslével és az italt ne tegyük ki káros külső hatásoknak.

1. A Goji gyümölcslét ne igyuk lefekvés előtt, mivel a szervezetnek energiát ad és éberséget okoz. Ezt a 2 hatást figyelembe véve inkább indítsuk Goji gyümölcslével a napot, vagy az ebéd utáni korai órákban fogyasszuk. Így lesz tartós energiánk egy hosszú és fárasztó naphoz.

2. A Goji hatásainak maximális eléréséhez napi rendszerességgel fogyasszunk Goji gyümölcslevet. Vannak akiknek az ital íze önmagában is megfelelő, ám egyesek szeretik gyümölcslevekkel kombinálni. Utóbbi csoportnak javasolt, hogy péládul a Goji italhoz természetes gránátalma –vagy áfonyalét válasszanak, hiszen ezen italok antioxidáns tulajdonságuk miatt önmagukban is táplálóak– Gojival kombinálva még inkább azok lesznek!

3. A Goji gyümölcslevet ne tegyük ki közvetlen hő és napsugázás hatására. Ugyanis ilyenkor szép lassan elkezd párologni, és veszít értékes összetevőiből is. Többek között ez miatt forgalmazzuk mi is sötét, átlátszatlan üvegben.Fogyókúra Goji gyümölcslével

A Goji az egyik leggazdagabb rosstartalmú élelmiszer, emellett fehérjetartalma is jelentős. Egy élelmiszer pedig minnél több rostot és fehérjét tartalmaz annál tovább képes fenntartani a telítettség érzetét, amelynek kulcsszerepe van a fogyókúrában. Továbbá támogatja a fogyókúrát azáltal is, hogy fokozza a zsírok lebontását a szervezetben. Zsírégető hatása mellett a Goji bizonyított, hogy rendszeres fogyasztással hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez. A mindennapi stressz manapság az elhízás egyik fő oka. Továbbá tudnunk kell, hogy a Goji tápanyagai, mint a Kalcium és a B-1 vitamin fokozzák a szénhidrátok elégésének idejét a szervezetben, így segítve elő a fogyást.

A Goji fogyasztó hatásait természetesen csak rendszeres fogyasztással lehet elérni. A kúra ideje szintén legalább 1 hónap, naponta reggel és/vagy kora délután fogyasszunk 30 ml gyümölcslét.

(Megjegyzés: A Goji kúra természetesen nem helyettesíti a megfelelően választékos étrendet és a mozgás által kifejtett fogyasztó hatásokat sem, amelyek egy természetes fogyókúra alapját képezik.)

Fiatalos külsőhöz – visszafordítható öregedés

A Goji poliszacharidjai egyes kutatók szerint serkentik az agyalapi mirigy emberi növekedési hormon (HGH) termelését. Ez azért jelentős, hiszen a kor előrehaladtával a szervezetben a HGH hormon termelés mérséklődik, melynek köszönhetően rosszabbul alszunk, gyengébbek leszünk és még a külsőnk is megváltozik – Egyszóval: öregszünk. Egy Goji bogyó kúra ezen nézetekből kiindulva segíthet hogy hosszú ideig fiatalnak érezzük magunkat.

Reggeli rosszullét ellen, nőknek

Kínában a gojit forró teaként gyakran fogyasztják az első trimeszterben (a 13. hétig tart) lévő várandós nők a reggeli rosszullétek ellen. A rendszeres Goji fogyasztás a bogyó megszámlálhatatlan jótékony hatásainak hála még erre is gyors és hatékony megoldást jelenthet. Tegyük teába, vagy fogyasszuk önmagában, gyümölcsléként.

Erejét azonban akkor maximalizáljuk, hogyha ha 0,5 dl minőségi goji levet keverünk össze forró vízzel.

Fertőtlenítés:

Mivel a Gojiról bizonyított, hogy összetevőinek hála javítja az emésztést, és felgyórsítja az anyagcserét, ezért szokás méregtelenítő kúrákhoz is ajánlani. Általában egy ilyen kúra 28 napos, napi 1 vagy 2 alkalommal fogyasszuk el az előírt gyümölcslé mennyiséget (30 ml). A Goji fogyasztása mellett figyelnünk kell az étrendre is, lehetőleg kerüljük el a nehéz és zsíros ételeket.


Oldal tetejére
Gojibogyo.hu © 2010 - 2022