Hívjon, ha kérdése van 70 / 7733 682

A Goji bogyó összetétele


A „szuperélelmiszerként” számon tartott Goji bogyó...

... a gyümölcsök közül a világon a második legnagyobb mértékben tartalamz C-vitamint – még a narancsnál is többet

... 18 féle aminosavat (ezek a fehérjék építőkövei) tartalmaz; amelyek közül 8, ún. esszenciális aminosav: azaz; az élet működéséhez elengedhetetlen.

...21 nyomeleme között ott találjuk a germániumot, amely egyrészt aaz élelmiszerekben nagyon ritka, másrészt pedig egyes kutatók szerint a rákellenes küzdelemben segítséget nyújthat. A Goji egészésgügyi hatásai igencsak felértékelődnek ezáltal!

... a szervezetünk egészségéhez elengedhetetlen fehérjéket nagy számban, kürlbelül 15%-ban tartalmazza. – Többet belülük, mint például a gabona!

... Ásványi anyag tartalma is jelentős: a 21 ásványi anyag között olyanokat találunk nagy számban, mint a Kálcium, a Magnézium, a Kálium, a Cink, a Réz vagy a Szelén.

... B-vitaminjai nélkülözhetetlenek a táplálék energiává alakításához.

... antioxidánsok egész „hadát” tartalmazza, beleértve a béta-karotint is és a zeaxantint, ami a szemet védi. – Gondolta volna, hogy a Goji több béta-karotint tartalmaz, mint a sárgarépa?! A goji antioxidáns tartalma egyedülálló az ismert élelmiszerek között! Ezt az ún. ORAC-skála is jól jelzi. (Az ORAC, az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma által meghatározott minősítés az ismert élelmiszerek antioxidáns szintjének a mérésére. Mértékegysége: ORAC/100g)

Élelmiszer ORAC érték/100g
Fekete Csoki 13120
Mogyoró 17940
Bodza 14697
Aszalt Szílva 5770
Mazsola 2830
Eper 1540
Spenót 1260
Kelbimbó 980
Narancs 750
Alma 218
Goji 25 300


... E-vitamin tartalma már csak azért is jelentős, hiszen emberi fogyasztásra alkalmas növényekben ritkán fordul elő.

... poliszacharidjai számtalanul sok jótékony hatást fejtenek ki szervezetünkben. A poliszacahridok olyan hosszúláncó molekulák, amelyeket számos gyógynövényben megtalálni. A poliszacharidok pár fontos jellemzője: elsődleges forrásai az élelmi rostoknak, az anyagcsere fokozói ezzel párhuzamosan javítják az emésztést, stabilizálják a vér –és koleszterinszintet, javítják az immunrendszert...

... tartalmaz Béta-szitoszterolt, ami egy gyulladásgátló. Csökkenti a vér koleszterin szintjét; ezenkívül szokás amelyet szexuális impotencia és prosztata megnagyobbodás esetén is használni.

... Ellaginsavja DNS mutáció –és rákmegelőző tulajdonságokkal bír

A ’Sleep’ című lap tanulmánya szerint a melantonin segíti a jobb alvást; A Goji bogyó tartalmaz melantonint, így segítheti a „szervezet belső órájának” megfelelő működését. Ígyhát nem kell meglepődnünk azon, hogy a Gojit antidepresszánsként is számon tartják.

... Ciperont is tarlamaz, s ez a szeszkviterpén előnyösen hat a szívre és a vérnyomásra, és kedvezően befolyásolja a menstruációs zavarokat. A méhnyakrák kezelésére is használják.

... Szolavetivont tartalmaz, amely erőteljes gomba-ölő és baktérium-ölő vegyület.

... Fizalinja révén a leukémia főbb típusainak kezelésében is képes kifejteni jótékony hatásokat.

... Betainjai az egészséges májműködésért, memóriánk frissességéért felelnek.

... Flavonoidjaira jellemző, hogy egészségmegörző, antioxidáns és betegségmegelőz vegyületek.

... bőségesen tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, melyek alapvetően fontosak a szervezet számára. Jellemzőjük: Szív- és érvédő hatásúak, csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet, fokozzák az agyműködést és javítják az emésztési folyamatokat


Oldal tetejére
Gojibogyo.hu © 2010 - 2022