Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Válasszuk szét a tojásokat, és azok sárgáját keverjük fel habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a vajat és a tejfölt. Ezek tuán adagoljuk hozzá majd fokozatosan keverjük el a sütőporos lisztet, a goji bogyót és a citromhéjat. A keverést lazítsuk a tojásfehérjével, amit szintén fel kell vernünk mielőtt hozzátennénk. Hogyha megvolnánk, akkor egy vajjal és lisztel kikent tepsibe simítsuk a tésztánkat. süssük 170 fokon 35-40 percig. Miután meggyőződtünk róla, hogy megsült, vágjuk fel szép szeletekre és tálaljuk.
Hozzávalók:
Elkészítés 3 lépésben:
Hozzávalók:
Az öntethez kell még:
Elkészítés:
A kiflit szeletekre vágjuk, a szeleteket bekenjük vajjal. A formákat is kivajazzuk.
A tejszínt a félig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni
A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. Felvágjuk hosszában a vaníliarudat és felforraljuk a tejjel, a tejszínnel, a tojássárgájával. Hozzáadunk egy csipetnyi sót és a kellő mennyiségű cukrot. A bevajazott kifliszeleteket rétegesen behelyezzük a formába. A sütőt 140 fokra melegítjük elő.
A sárgájától elválaszott tojásfehérjét verjük kemény habbá. Ezután vegyük ki a vaníliarudat a tejből, és öntsük a felforralt tejhez a fehérjehabot. Az így kapott mártásból ne tegyünk túl sokat a kifliszeeltekre. Díszitsuk a tetején Goji bogyóval, majd tegyük be 30 percre az előkészített sütőbe.
Ha kész, némileg felforrósított baracklekvárral kennyük meg a kifliszeletek tetejét. Végezetül szórjuk meg pórcukorral, díszítsük tetszés szerint.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Öntsük egy serpenyőbe a vizet, a vajat, a nádcukrot és a mézet, majd olvasszuk össze. Keverjük be a kakaót, napraforgómagot, zabplyhet, puffasztutt rizst, diót és mogyorót, majd öntsük hozzá az összeolvasztott mézes keveréket.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben egyengessük el az egészet. 150 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig.
Végül a csokit törjük apró darabokra és keverjük a bogyókkal, ribizlivel a lehült műzlihez. Fontos hogy a tárolás légmentes üvegben történen.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A szárított Goji bogyókat tegyük egy üvegtálba, öntsük le hideg vízzel, és hagyjuk állni benne. Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a vöröshagymát, a gyömbért, a csilit és a shiitake gombát. (Megjegyzés: Az étel csipős lesz, így ízlés szerint adagoljuk a hozzávalókat.)
A felszeletelt zöldségeket tegyük egy lábos aljába, helyezzük rá a csirkecombokat, majd az egészet öntsük fel a 2 liter csirke alaplével. Várjuk meg míg felforr, majd fedjük le és kis lángon főzzük 1-1,5 órán keresztül. Fejtsük le a húst a csontról ha elkészültünk.
A Goji bogyót 5 perccel a tálalás a előtt adjuk hozzá, a felszeletelt fokhagymát, a szójaszószt, a Shaoxing bort és lassú tűzön melegítsük még továbbk. Tálaláskor díszítsük csili –vagy gyömbérszeletekkel, valamint a meglévő szezámolajjal.
A leves egyedi ízű; kiváló megfázás elleni kúrához, továbbá jó immunerősítő.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe. Néhány percig turmixoljuk, egészen addig, amíg jó össze nem keverednek. Töltsük ki üvegekbe, és hűtőben tároljuk. Ha lehűlt már fogyaszthajtuk is.
Hozzávalók a tortához:
(+ A további díszítéshez is használhatunk Gojit)
Hozzávalók a tortát bevonó masszához:
Hozzávalók a tortát bevonó masszához:
Hámozzuk meg és daraboljuk kis szeletekre a sárgarépát. A végén úgy 1-1,5 csésze sárgarépa darabnak kell lennie. A darabokat és finoman turmixoljuk össze. Ez után adjuk hozzá a kókuszolajat, a fahéjat, a szerecsendiót, a vaníliát, a gyömbért és a sót. Addig keverjük, amíg egy sima masszát nem kapunk. Hogyha ez megvan, egyesével adagoljuk hozzá a 9 db datolyát. Eztán addig folytassuk a műveletet, amíg minden egyes össztevű egyenletesen nem oszlik el, és sima tésztát kapunk. Hogyha ezzel megvagyunk, akkor kaparjuk bele egy tálba a tésztát és kverjük össze az ¼ csésze Goji bogyóval.
Ezek után tegyük át egy tetszőleges formájú tortaformába, és 2-3 órára tegyük a fagayasztóba.
A massza összetevőit turmixoljuk össze simává, és tegyük 2-3 órra a hűtőbe.
A 2-3 óra letelte után vegyük ki a formából a tortánkat, a masszát a tetejétől kezdve tetszés szerint oszlassuk el úgy, hogy akár még az oldalát is bevonhatjuk vele. Végül díszítsük az elkészült édességünket Gojival vagy egyéb gyümölcsökkel. Tároljuk hűtőben, szőbahőméréskleten a legideálisabb elfogyasztani.
Hozzávalók:
Elkészítés:
350 fokra melegítsük elő a sütőt és enyhén olajozzuk be a muffintartót. (Úgy, mintha „hagyományos” muffint sütnénk.)
Válasszuk szét a száraz és a folyékony összetevőket külön-külön tálba. Öntsük össze őket, keverjük óvatosan és tegyük hozzá a goji gyümölcsvelőt is. Hogyha elkevertük egyenletesen az összetevőket akkor szórjuk rá a cukrot.
20 percig süssük (hogyha a fogpiszkálót tisztán ki tudjuk húzni, nem ragad a tészta, akkor készen vagyunk).
Hozzávalók:
Elkészítés:
Facsarjuk ki a 2 db narancs levét és a fél banánnal együtt tegyük hozzá. Majd ízesítsük egy csipet vaníliaporral, az ízlés szerinti mennyiségű citromlével és az egy evőkanál édesítővel ami lehet mondjuk agavé szirup, méz vagy juharszirup is. Turmixoljuk össze jól a goji bogyó velővel. Hogyha ez megvan, akkor már fogyaszthatjuk is.
A klasszikus Dark & Stormy koktél által inspirált ital. A Dark & Stormy alapját a rum, a gyömbér sör és a lime alkotja. Tudni kell, hogy a gyömbér sör és a rum párosa telitalálanak bizonyult már sokszor az italpultoknál, ráadásul hűsítő, a nyári szomjúságot remekül enyhítő elegyet képeznek. A Gyömbéres – Goji bogyós koktél az alapanyagokat tekintve ahogy azt a neve is mutatja a Goji berry-vel különbözik a „nagytestvértől”. A Goji ugyanis sajátos ízvilágot képvisel édes. enyhén csípős jellemzőivel. Ehhez hozzá jön még a hazánkban ugyan még kevsébé ismert tök-vaj, amely hamiskás ízt ad a koktéluknak. A Dark & Stormy-hoz hasonlóan nem maradhat ki a Lime se – amely egyensúlyba hozza az ízeket. Szolgáljuk jégkockákkal a további hűsítő hatás érdekében.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Facsarjuk ki a 2 db narancs levét és a fél banánnal együtt tegyük hozzá. Majd ízesítsük egy csipet vaníliaporral, az ízlés szerinti mennyiségű citromlével és az egy evőkanál édesítővel ami lehet mondjuk agavé szirup vagy méz is. Turmixoljuk össze a goji bogyó gyümölcsvelővel. Hogyha ez megvan, akkor már fogyaszthatjuk is.